Wie ben ik

Mijn naam is Anna Mavridou. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Van origine ben ik Grieks. Op mijn 24ste ben ik naar Nederland verhuisd en sindsdien woon ik in het mooie Zutphen. Het feit dat ik twee culturen meegemaakt heb, heeft mijn wereld verrijkt en mijn kijk op mensen positief veranderd. Ik etiketteer mensen niet. Ik plaats mensen in een ruimere context waarin cultuur, achtergrond, geloofsovertuiging en seksuele voorkeur geen rol spelen.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en sinds jaren is psychologie mijn passie. Na het afronden van de opleiding stresscounselling bij de stichting counselling Nederland, ben ik begonnen met mijn eigen counselling praktijk, genaamd “Een Stap Vooruit”.

Naast counselling maak ik gebruik van principes uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), rationeel emotieve therapie (RET) en competitive memory training (COMET).  Afhankelijk van het probleem of de situatie worden de gesprekken verrijkt met opdrachten.

Om mijn kennis en vaardigheden op niveau te houden, volg ik met regelmaat cursussen en bijscholing. Daarnaast houd ik me op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vakgebied zodat ik up- to- date blijf.

In mijn praktijk help ik graag mensen negatieve denk- en gedragspatronen te doorbreken en gewenst gedrag te versterken.

Mijn kracht als persoon ligt in mijn open, positief en warm karakter. Ik sta dicht bij mijn cliënten zolang ze mij nodig hebben maar ik maak mezelf overbodig als ze weer in hun kracht komen.

Mijn drijfveer is om op een verantwoorde manier mensen te helpen “manager” te worden van hun eigen leven.

Mijn motto is: Een eerste stap is het halve werk!

Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag!