Skip to content Skip to footer

Werkwijze van Een Stap Vooruit

Persoonlijke, pragmatische en resultaatgerichte consulten zonder wachtlijst. Ieder mens is uniek, daar ben ik van overtuigd. Daarnaast heeft ieder mens zijn of haar eigen kwaliteiten, capaciteiten en belevingswereld. Vanuit deze individualistische benadering ga ik samen met jou op zoek naar welke aanpak het beste bij jou past. Tijdens de sessies bespreken we samen nieuwe perspectieven en mogelijkheden die jouw leven aangenamer en vooral ook betekenisvoller kunnen maken.

Tijdens jouw counselling help en begeleid ik je met mijn uitgebreide kennis van:

  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT);
  • Rationeel Emotieve Therapie (RET);
  • Competitive Memory Training (COMET).

Met CGT en RET help ik mensen hun angsten te overwinnen en onwenselijke denk- en gedragspatronen te doorbreken. Door middel van COMET help ik mensen hun zelfvertrouwen te versterken en hun zelfbeeld te verbeteren.

Om het meeste resultaat uit onze consulten te halen kunnen de gesprekken verrijkt worden met praktische opdrachten.

  • Een online chatsessie duurt ongeveer 90 minuten.
  • Een online videosessie duurt ongeveer 60 minuten.

Wat ik jou kan garanderen voor en tijdens de counselling:

Een open, niet oordelende, inlevende en meelevende houding: Tijdens de sessies geef ik jou de ruimte die je nodig hebt om openlijk jouw verhaal te vertellen. Het is voor mij belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt bij mij. Niks is te gek! Mijn rol tijdens het gehele begeleidingsproces is begrijpend, steunend en stimulerend. Mijn sessies zijn begeleidend, maar niet sturend. Ik geloof namelijk in de innerlijke kracht en het vermogen van de mens. Dit stelt jou in staat zelfstandig je eigen problemen op te lossen wanneer je de juiste begeleiding krijgt. In mijn sessies leer ik jou hoe je op deze innerlijke kracht kunt bouwen en hoe je het vertrouwen in jezelf kunt herstellen.

Een doel- en oplossingsgerichte aanpak, stap voor stap

  • Eerst bespreken we je persoonlijke situatie, vragen en problemen;
  • Vervolgens bepalen we je doelen;
  • Tot slot stel ik een praktisch actieplan voor je op waarmee je je doelen kunt realiseren.

Respect, discretie en vertrouwen tijdens het hele counsellingstraject

Alles wat je met mij bespreekt tijdens onze sessies is 100% vertrouwelijk. Ik respecteer je privacy en bewaak je grenzen volledig. Ik verstrek geen informatie over mijn cliënten aan derden. Alles gebeurt alleen met jouw instemming.

Vergoeding van jouw online behandeling

Er is geen vergoeding vanuit je zorgverzekering mogelijk. De beperkingen die verzekeraars opleggen belemmeren het behandelproces en de manier waarop ik jou help. Uiteraard ben ik wel aangesloten bij een geschillencommissie waardoor de kwaliteit van mijn werk gewaarborgd blijft. Mijn tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Wil je meer weten over jouw investering in een gelukkiger leven? Neem dan hier vrijblijvend contact met me op.

Direct starten met je behandeling bij Een Stap Vooruit?

Binnen 10 werkdagen na je aanmelding start je al met je eerste sessie! Je kiest zelf of je liever wilt chatten of beeldbellen. Meld je direct aan en binnen 2 werkdagen plannen we samen jouw eerste sessie in.