Online psychische hulp/ E-Counselling

Online psychische hulp/E-Counselling is een laagdrempelige, meestal kortdurende, vorm van psychische/emotionele begeleiding online. Doordat de begeleiding online plaatsvindt, speelt reistijd en afstand geen rol. Het contact verloopt snel omdat er geen wachtlijsten zijn. Tevens, biedt online psychische hulp je de vrijheid om zelf de plek te kiezen die je fijn vindt tijdens de sessies. Dat kan je eigen woning zijn, je werkruimte of een andere fijne plek.

Doel online psychische hulp/E-Counselling

Het doel van online psychische hulp/e-counselling is mensen helpen antwoorden te vinden op hun persoonlijke vragen. Het is een proces waarbij de counsellor de hulpvrager door middel van online sessies helpt meer inzicht in zichzelf en in zijn eigen problematiek te verkrijgen. Door het ontwikkelen van vaardigheden, leert men maximaal gebruik te maken van zijn eigen capaciteiten. Daardoor kan hij zijn problemen beter hanteren en daar makkelijker de oplossingen voor vinden.

Online seksuologische hulp/ Sekscounsellling

Online seksuologische hulp/ Sekscounselling is een vorm van Counselling die gericht is op het aanpakken van Seksuele klachten. Het doel van Sekscounselling is het verbeteren van het Seksueel functioneren en van de Seksuele beleving.