Het verhaal van Cora

 

ant depr pillsAntidepressivagebruik neemt toe, maar kan het ook zonder? 

 

Cora haar verhaal

5 jaar lang was ik ernstig depressief. Nadat ik ontslagen werd, was ik een maand lang erg verdrietig. Dit vond men te lang, dit was dus een depressie. Heb alles meegemaakt wat een mens zich daar maar bij kan voorstellen. Het ging zelfs tot poging tot zelfdoding en isoleercel aan toe.

Het leven was voor mij een hel.

Na 5 jaar besloot ik dat ik  letterlijk en figuurlijk lang genoeg van alles had geslikt in de GGZ.De behandelaars gevraagd 1 medicijn af te bouwen. Zij waren hier faliekant tegen, volgens hen had ik de medicatie echt nodig.

Zonder hen begon ik af te bouwen. Er was geen instantie die mij hierbij wilde helpen, ook bij de apotheek kon ik geen afbouwschema lospeuteren. Ook zij wezen mij terug naar de behandelaar. Op een afspraak was duidelijk aan mijn gewicht te zien, dat ik aan het afbouwen was gegaan. Door de medicatie  in al die tijd was ik zeker zo’n 25 kg zwaarder geworden.

De behandelaars kon ik niet meer bezoeken, omdat ik erachter kwam dat mijn lichaam sterk reageerde als ik het gebouw betrad. De bloeddruk en hartslag stegen enorm en mijn energie daalde. Heb geprobeerd dit met de behandelaars te bespreken, er kwam geen oplossing of door verwijzing. Ik had iemand nodig die de recepten voor mij uitschreef om af te bouwen. De psychiater schreef uit wat ik voorstelde, verder was er ook per mail geen sprake van begeleiding. Dat kon volgens hem ook niet als ik het pand niet wilde bezoeken.

Intuïtief begon ik MAGNESIUM te slikken. IK BEGON RAZENDSNEL OP TE KNAPPEN.Na het eerste middel te hebben afgebouwd volgde ook de andere medicatie.Heb alles zelf uit moeten zoeken: wat de ontwenningsverschijnselen zijn, hoe de ontwenningsverschijnselen te beperken en hoe het verschil te herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en de terugkeer van een depressie.

Volgens de behandelaars kon ik niet zonder medicatie. Het tegendeel bleek waar: Ik werd hoogstwaarschijnlijk alleen maar zieker van al die medicatie, zag het leven niet meer zitten. Vaak sprak ik het niet uit, het spookte wel steeds door mijn hoofd!! Deze bijwerking staat zelfs in de bijsluiter van de verschillende medicatie die ik kreeg.

In een gesprek, op mijn verzoek (dat ik na een half jaar aan kon) werd mij veel duidelijk.Zij waren volgens mij op veel gebieden ondeskundig!Zij wisten niets van afbouwen af, wisten niet hoe je verschijnselen kon beperken of hoe je het verschil tussen een depressie en ontwenningsverschijnselen kan herkennen!!!

Ik herstelde zo snel nadat ik Magnesium begon te slikken.  Het is een stof die wij in Nederland te weinig binnenkrijgen, steeds minder in onze voeding zit. Magnesium wordt  extra hard door het lichaam verbruikt bij stress. Mensen met een vertraagde schildklier (zoals ik) hebben vaak een tekort aan Magnesium. Mensen die een zelfmoordpoging doen hebben vaak een aanwijsbaar groot tekort aan Magnesium.

Ik ben zo dankbaar dat ik zelf de weg uit mijn depressie heb gevonden. Ben tegen alle adviezen van professionals en naaste omgeving ingegaan. Soms was de weg erg eenzaam….

Mensen zeggen nu dat zij een metamorfose bij mij hebben gezien in het laatste half jaar.Nu ben ik zo blij, naast dat de depressie als sneeuw voor de zon is verdwenen zijn ook alle bijwerkingen weg.De professionals? Zij hebben mij laten vallen als een baksteen. Had ik met medicatie elke 14 dagen een gesprek nodig. Zonder medicatie reageerde de verpleegkundige niet eens meer op mijn e-mails. Had ook net het medisch dossier gelezen wat ik na een half jaar gevecht met haar had gekregen. Zij hebben dat steeds achter gehouden omdat ik hier van helemaal in de war zou raken.

Ik wil niet zeggen dat iedereen op zal knappen van Magnesium. Wat ik wel belangrijk vind is dat de reguliere geneeskunde soms ook verder zou kunnen kijken. Helaas willen, mogen of kunnen zij dit niet.

Ik denk dat ieder goed zijn/haar eigen verantwoordelijkheid zal moeten nemen, niet klakkeloos moeten slikken wat de professionals hen voorschotelen.

MIJN MOTTO IS; LUISTER GOED NAAR JEZELF. NAAR JOUW EIGEN-WIJSHEID. VAAR JE EIGEN KOERS!

 

 

Geschreven door Cora

 

 

 

Reageer